دیباچه

هنر، نقاشی دفتر مشق کلاس اول از الفاظی هست كه درون طول زمان با معانی گوناگون همراه بوده است. نقاشی دفتر مشق کلاس اول درون لغت نامـه ی دهخدا بـه معنای علم، معرفت، دانش، فضل و فضیلت، فرزانگی، كمال كیـاست و بالاخره بـه معنای فراست و زیركی نیز آمده است.

هنر، درون اندیشـه ی دینی، درك یك حقیقت آرمانی هست كه درون هنرمند، دغدغه ی شدن را ایجاد مـی كند. نقاشی دفتر مشق کلاس اول هنرمند فاصله بین بودن و شدن را درك مـی كند و برای طی این فاصله بـه تلاشی عمـیق مـی پردازد، که تا چگونـه شدن را متجلی سازد.

 

جایگاه و نقش هنر درون برنامـه ی درسی دوره ابتدایی

هنر یك از مواد درسی دوره ی ابتدایی هست كه درون جدول درسی پایـه های اول و دوم ابتدایی، هفته ای دو ساعت و در پایـه های سوم، چهارم و پنجم یك هفته یك ساعت و یك هفته دو ساعت بـه آن اختصاص داده شده است.

«تربیت هنری» را بـه پنج موضوع كلی مـی توان تفكیك كرد كه عبارت اند از :

1- زیبا شناسی 2- ارتباط با طبیعت 3- آشنایی با تاریخ هنر 4- تولید محصول هنری 5- نقد هنری

این مباحث، مـهم ترین عناصر آموزش هنر از دوره ی ابتدایی که تا دانشگاه هستند و بنابر سطح آموزش و متناسب با سنین آموزشی، حتما مطرح شوند.

 

1- زیباشناسی : از آن جا كه هنر مبتنی بر شناخت زیبایی و آفرینش زیبایی است، خلاقیت، ابداع و آفرینش یك اثر زیبای هنری، جز با شناخت مفهوم جمال و زیباشناسی مـیسر نمـی شود.به تعبیری، مفهوم تربیت هنری كه بـه هنر خلاق مربوط مـی شود مـی تواند بـه فرایند رشد تیزبینی سرعت ببخشد و حساسیت فرد را نسبت بـه زیبایی افزایش دهد. زیبایی ها، چه آن ها كه درون نمایشگاه طبیعت اند و چه آن ها كه محصول فكر و ذوق انسان اند، از دیدگاه اسلام محبوب و مطلوب اند و همـه، مستند بـه خدا هستند. پس، از اولین قدم، آشنا كردن كودكان با زیبایی های محسوس موجود درون طبیعت باعث تقویت حس زیباشناسی و زیبادوستی درون آن ها مـی شود و آن ها را از زشتی ها دور مـی كند.

 

لطفا ادامـه مطلب را بخوانید.

 

2- ارتباط با طبیعت: طبیعت با همـه ی اجزاء و در همـه ی نشانـه هایش زیباست، طبیعت به منظور همـه زیباست. كودك، جوان و پیر، روستایی و شـهری، عالم و هنرمند و. .. همـه و همـه، طبیعت را دوست دارند و آن را درون نـهایت كمال، مـی شناسند.

آمـیختگی با طبیعت و تاثیر پذیری از آن، درون زندگی و آثار انسان هویداست. ساخته های بشری از آغاز تاكنون از طبیعت الهام گرفته اند. انسان با دقت درون محیط پیرامون خود، بـه نكات و ظرایفی دست یـافته و توانسته هست به اختراعات و ابداعات تازه ای دست یـابد. پس، توجه بـه طبیعت و دقت درون مشاهده ی آن و دیدن آن چه درون اطراف ماست، بر یـادگیری و تجربه های ما تاثیر بسیـار مـهمـی دارد.

شناخت پدیده های طبیعی و پرورش حساسیت حواس، زمـینـه ی مناسبی را به منظور فعالیت هنر ایجاد مـی كند و ایجاد حساسیت و شناخت درون ذهن كودكان، زمـینـه های رشد و خلاقیت را فراهم مـی آورد. و باعث لطافت بیشتر روحیـه ی آنان مـی شود.

 

3- آشنایی با تاریخ هنر: در جریـان تربیت هنری، كودكان با فرهنگ و هنر ایرانی آشنا مـی شوند. آن ها آثار هنری و تاریخی و نیز آداب و رسوم و سنت های پسندیده ی كشور خود را درون قالب آشنایی با مـیراث فرهنگی و هنری ایران مـی شناسند. مـیراث فرهنگی كه گنجینـه ای از دانش ها، مـهارت ها، فنون، عواطف، زیبایی ها و هنرهاست، مـی تواند ما را آموزش دهد، الهام بخش اندیشـه و كار هنری ما و آیندگان مان باشد و نیز، بـه ما درون رسیدن بـه ایده ها و آثار جدید علمـی و هنری كمك كند.

 

4- تولید محصول هنری : كودكان تخیلات (دنیـای خیـال) خود را با استفاده از ابزار و مواد گوناگون بـه صورت اثر هنری ارائه مـی كنند. آن ها درون فرایند فعالیت هنری، راه های مناسب تری را كشف مـی كنند و علاوه بر عرضه محصولی تازه، بـه بیـان هنری نیز دست مـی یـابند، بدین ترتیب، بین ابزار، اشیـا، تفكرات، احساسات و تخیلات خود ارتباطی تازه برقرار مـی سازند و به پدیده ها و اشیـای پیرامون خود، نگاهی متفاوت پیدا مـی كنند. این گونـه هست كه كودك با انواع صورت ها خیـالی دیداری، شنیداری و. .. خیـال پردازی مـی كند و با ابتكار خود، بـه ابداع و خلق آثار تازه ای دست مـی زند. بنابراین، بـه منظور ایجاد فرصت به منظور بروز خلاقیت درون كودكان، حتما آن ها را درون یـافتن راه مناسب بیـان هنری آزاد گذاشت و از الگوها، نقش ها، رنگ ها و حركتهای از پیش تعیین شده، اجتناب كرد.

 

5- نقد هنری: در پایـان هر فعالیت هنری لازم هست كودكان را تشویق كنیم كه درون باره ی فعالیت و اثر هنری خود توضیح دهند و دانش آموزان دیگر نیز آن چه را مـی بینند، بیـان كنند، بـه این ترتیب، مقدمات آشنایی با نقد و تجزیـه و تحلیل هنری فراهم مـی شود. توصیف موضوع و داستان كار عملی و نیز شیوه ی اجرای آن توسط دانش آموز، مـهم ترین بخش از وارد شدن بـه حوزه ی نقد هنری است. البته مسئله ی مـهم این هست كه بیش از هر چیز، نكته های مثبت و پسندیده ی فعالیت ها و آثار هنری دانش آموزان مورد تشویق قرار گیرد.

 

اه برنامـه ی درسی هنر

اه این برنامـه درسی، هم سطح با اه بخش فرهنگی و هنری، درون سه حوزه ی دانش، مـهارت و نگرش تدوین شده اند اما از آن جا كه هیچ مـهارتی بدون دانش و آگاهی ایجاد نمـی شود و هیچ فعالیتی بدون انگیزه و خواست انجام نمـی پذیرد، تفكیك كامل این سه حوزه نیز امكان پذیر نیست. تفكیك صوری این حوزه ها از یك دیگر فقط به منظور سهولت طراحی قسمت های دیگر برنامـه انجام شده است.

 

اه حوزه ی دانش

1- آشنایی با طبیعت بـه عنوان منبع الهام آفرینش های هنری

2- آشنایی با رشته های هنری (نقاشی، كاردستی، تربیت شنوایی، قصه گویی و نمایش)

3- آشنایی مقدماتی با ابزار و مواد هر یك از رشته های هنری

4- آشنایی با مـیراث فرهنگی و هنری

 

اه حوزه ی مـهارت

1- توسعه ی مـهارت های حسی

2- توسعه ی مـهارت های گفتاری

3-توسعه ی مـهارت های حركتی به منظور كاربرد مواد، ابزار و فنون ساده ی هنری

4- توسعه ی قابلیت ها ی تفكر

5- توانایی بیـان افكار و احساسات درون قالب های هنری

6- توسعه ی مـهارت های اجتماعی

 

اه حوزه ی نگرشی

1- توجه بـه زیبایی ها و پرورش حس زیباشناسی

2- تمایل بـه ابراز افكار و احساسات

3- توجه بـه توانایی های خود و كسب اعتماد بـه نفس

4- علاقه بـه كاوشگری و كسب تجربه درون رشته های مختلف هنری

5- توجه بـه حفظ آثار هنری و مـیراث فرهنگی

6- تمایل بـه برقراری ارتباط و مشاركت درون فعالیت های گروهی

برچسب ها: نقاشی دفتر مشق کلاس اول نقاشی کودکان دبستانی، آموزش نقاشی، اه هنر درون دوره ابتدایی، ویژگی های نقاشی كودكان، تفسیر نقاشی کودکان، رنگ درون نقاشی دانش آموزان ابتدایی، ویژگی های نقاشی كودكان درون پایـه های اول و دوم، مبانی نقاشی کودکان و دانش آموزان ابتدایی، وسایل و ابزار نقاشی، موضوع نقاشی، زنگ هنر درون مدارس ابتدایی، جایگاه و نقش هنر درون برنامـه ی درسی دوره ابتدایی، آشنایی با تاریخ هنر، دفتر مشق، تولید محصول هنری درون مدرسه، اه برنامـه ی درسی هنر، اه حوزه ی دانش، اه حوزه ی مـهارت، اه حوزه ی نگرشی،




[دفتر مشق - مطالب ابر رنگ درون نقاشی دانش آموزان ابتدایی نقاشی دفتر مشق کلاس اول]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Sat, 22 Sep 2018 12:51:00 +0000